Passie voor natuur en op zoek naar geld? Kijk welke kansen de nieuwe economie je biedt. Het gaat niet alleen meer om euro’s maar om waarde creëren. Laat je inspireren, experimenteer mee en deel je ervaringen. Samen vinden we uit hoe wij onze groene ambities vorm kunnen geven in de nieuwe economie. Welkom!

Nieuwe business voor de kinderboerderij

Bestel hier het GRATIS e-book 'Nieuwe businessideeën voor NME' met zes nieuwe businessideeën voor de kinderboerderij.

Blijf op de hoogte

submit_form

Agenda

18, 20 en 25 november: Inspiratiedagen Natuurlijke Businessmodellen

Het verdienmodel van veel groene organisaties levert niet voldoende meer op. Er zijn steeds minder subsidies en fondsen. Tijd om met een nieuwe bril naar ons werk te kijken. Een zakelijke bril. Op deze inspiratiedag maak je kennis met het model ‘Natuurlijk businessmodel’. Je verkent waar voor jou de kansen liggen om te groeien van subsidie naar social enterprise.

Natuurlijk businessmodel is een manier van werken die je op een andere manier laat kijken naar je zoektocht naar geld. Het is zakelijker: de klant met zijn behoefte staat centraal, een realistisch verdienmodel ook. Centrale vragen zijn ook: ‘Wat is de bedoeling?’ En ‘Wat heb ik daar voor nodig?’ Soms kun je zonder geld en door ruilen of delen je bedoeling ook realiseren. En heb je wél harde euro’s nodig, dan zijn er nieuwe financieringsvormen beschikbaar, zoals crowdfunding.

Aan de hand van dit model zijn tien nieuwe nieuwe businessmodellen voor lokale NME centra en kinderboerderijen uitgewerkt, waaronder de Natuurcoach, Duurzame Initiatieven Makelaar, Belevingsboerderij enGroen Buurthuis.

Deze inspiratiedag is bedoeld voor managers, coördinatoren, projectleiders of zelfstandig professionals die op zoek zijn naar geld voor hun organisatie, project, stads- of kinderboerderij.

In januari en februari 2015 organiseer ik een driedaagse training ‘Werken met natuurlijke businessmodellen’ voor mensen die hun eigen nieuwe businessmodel willen uitwerken.

Data & locaties
di 18 nov             | 9.30u tot 16.30u           | Bezoekerscentrum de Beken (Renkum)
do 20 nov            | 9.30u tot 16.30u           | CNME Landgoed Schothorst (Amersfoort)
di 25 nov             | 9.30u tot 16.30u           | NME-centrum de Papaver (Delft)  

Kosten: Je bepaalt zelf, achteraf, wat deze bijeenkomst jou waard is. Dat kun je uitdrukken in geld, maar je mag mij ook iets anders van waarde geven. Meer informatie krijg je bij aanmelding. 

Aanmelden: Vivian Siebering – info@visietrainingen.nl of (06) 46 37 50 25

Inspirator: Vivian Siebering – ViSie Training & Advies | Een natuurlijke kijk
Een groene wereld, waarin mensen harmonieus met elkaar en hun leefomgeving omgaan. Daar doe ik het allemaal voor. De rol van geld daarbij, heeft mij altijd gefascineerd: wil je iets realiseren, dan heb je geld nodig. Dat is er niet makkelijker op geworden, maar – vind ik – wél leuker. Op deze inspiratiedag neem ik je graag mee in mijn natuurlijke kijk op financieren. www.visietrainingen.nl